Câte sarmale poți mânca într-o zi fără teama de cântar sau de indigestii. Ce spune Mihaela Bilic
Articole de la același autor
Cea mai mică imagine a scenei Naşterii Domnului din lume, realizată între urechile unui ac de cusut
28 Noiembrie 2022
Alertă generală! O copilă de 13 ani din Mureş a plecat de la şcoală şi nu s-a mai întors. Dacă o vedeţi, sunaţi la 112!
05 Decembrie 2022
Crăciun cu pisica: cum vă puteți petrece sărbătorile în liniște
19 Decembrie 2022
Pentru majoritatea românilor, masa de Crăciun fără sarmale este ca bradul fără globuri sau Anul Nou fără petarde. Inevitabil, se pune întrebarea care este rația potrivită de sarmale la o masă, iar nutriționistul Mihaela Bilic a încercat să ofere un răspuns, potrivit Realitatea
Surprinzător, deşi credem că sunt inamicul numărul unu al sănătății, medicul spune sarmalele pot fi printre cele mai recomandate alimente de consumat în această perioadă, cu anumite condiţii.
„Sarmalele sunt un fel de mâncare completă, care aduc împreună toate cele trei categorii principale de nutrienți: proteine și grăsimi din carne, carbohidrați din orez și multă varză, adică legume. Singura recomandare este să alegem carnea slabă pentru tocat, pulpa de porc, și să le fierbem, în borș, zeamă de varză, suc de roșii, nu în ulei. Atenție și la cantitatea de costiță, slănină, pe care le punem în oală. De dorit, să fie gătite în abur, nu în grăsime”, a spus Mihaela Bilic.
Astfel, o porție corectă de sarmale, din punct de vedere nutrițional, ar trebui să conțină 3-4 rulouri de varză cu carne. Sarmalele pot fi consumate și cu puțină smântână și alături de câteva linguri de mămăligă, potrivit Mihaelei Bilic.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 03 Martie 2022
Luni, 15 Noiembrie 2021
Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Duminică, 18 Martie 2018
Luni, 19 Iunie 2017
Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Luni, 18 Aprilie 2016
Vineri, 25 Septembrie 2015
Marţi, 09 Iunie 2015
Marţi, 09 Decembrie 2014