Câte sarmale poți mânca într-o zi fără teama de cântar sau de indigestii. Ce spune Mihaela Bilic

288
Câte sarmale poți mânca într-o zi fără teama de cântar sau de indigestii. Ce spune Mihaela Bilic - sarma-1671725635.jpg

Articole de la același autor

Pentru majoritatea românilor, masa de Crăciun fără sarmale este ca bradul fără globuri sau Anul Nou fără petarde. Inevitabil, se pune întrebarea care este rația potrivită de sarmale la o masă, iar nutriționistul Mihaela Bilic a încercat să ofere un răspuns, potrivit Realitatea


Surprinzător, deşi credem că sunt inamicul numărul unu al sănătății, medicul spune sarmalele pot fi printre cele mai recomandate alimente de consumat în această perioadă, cu anumite condiţii.


 „Sarmalele sunt un fel de mâncare completă, care aduc împreună toate cele trei categorii principale de nutrienți: proteine și grăsimi din carne, carbohidrați din orez și multă varză, adică legume. Singura recomandare este să alegem carnea slabă pentru tocat, pulpa de porc, și să le fierbem, în borș, zeamă de varză, suc de roșii, nu în ulei. Atenție și la cantitatea de costiță, slănină, pe care le punem în oală. De dorit, să fie gătite în abur, nu în grăsime”, a spus Mihaela Bilic.


Astfel, o porție corectă de sarmale, din punct de vedere nutrițional, ar trebui să conțină 3-4 rulouri de varză cu carne. Sarmalele pot fi consumate și cu puțină smântână și alături de câteva linguri de mămăligă, potrivit Mihaelei Bilic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4546 secunde