Cauzele tragediei aviatice de la Soci. "Comandante, ne prăbușim!"

478
Cauzele tragediei aviatice de la Soci.

Articole recomandate

Anchetatorii ruși care investighează catastrofa aviatică în care a fost implicat, duminică dimineață, un avion Tupolev TU-154 al armatei ruse consideră în acest moment că o defecțiune a flapsurilor este cauza cea mai probabilă a accidentului, relatează agențiile DPA și EFE.

Această ipoteză este privilegiată în urma examinării cutiei negre ce conține discuțiile dintre piloți.

"Flapsurile! La naiba! Altimetrul! Comandante, ne prăbușim!" - este o parte a dialogului din cabina de pilotaj redat de publicația rusă Komsomolskaya Pravda, consultată de Agerpres.

Flapsurile (voleții) sunt elementele mecanice mobile plasate în partea posterioară a aripilor și au rolul de a spori portanța avionului la viteze reduse.

Ipoteza unei disfuncționalități a flapsurilor este sprijinită și de o declarație a unui militar rus, care a văzut de la sol evoluția avionului în ultimele momente dinaintea prăbușirii în Marea Neagră.

Acest martor a observat că, în loc să ia înălțime, avionul care tocmai decolase de pe aeroportul din Soci a coborât rapid către suprafața apei, la fel ca în cazul unei manevre de aterizare, aeronava zburând cu o viteză mică și cu botul ridicat, iar în final, pare să fi lovit apa cu coada.

Între timp, continuă operațiunile de recuperare a resturilor avionului și a cadavrelor, nefiind excluse nici alte ipoteze, precum o eroare de pilotaj ori defecțiuni tehnice de altă natură.

La bordul avionului care decolase către Siria se aflau 84 de pasageri și opt membri ai echipajului, printre pasageri numărându-se și 64 de membri ai Corului Armatei Roșii, corul Alexandrov.

Avionul implicat în accident aparținea Ministerului rus al Apărării și a fost fabricat în anul 1983. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5882 secunde