CAZ ȘOCANT! Un bărbat a murit după ce a mâncat creier de veveriță

373
CAZ ȘOCANT! Un bărbat a murit după ce a mâncat creier de veveriță - art0n-1540190181.jpg

Articole recomandate

Un bărbat din New York a dezvoltat o boală neurologică foarte rară și fatală după ce a consumat creier de veveriță, potrivit unui nou raport medical în cazul bărbatului decedat, scrie LiveScience. 
În 2015, bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost internat la un spital din Rochester, New York, după ce a suferit un declin considerabil al abilităților de gândire și a experimentat episoade de pierdere a contactului cu realitatea, arată noul raport. De asemenea, bărbatul nu mai putea merge. 


Analizele RMN au scos la iveală că bărbatul era afectat de o variantă a bolii Creutzfeldt-Jakob (vCJD), o afecțiune neurologică cauzată de o infecție cu proteine numite prioni. Până în prezent, au fost raportate doar câteva sute de cazuri, majoritatea fiind asociate cu consumul de carne de vită contaminată în Marea Britanie, în anii 1980 și 1990. În aceste cazuri, maladia fusese denumită "boala vacii nebune".


Însă, în acest caz, bărbatul avea alte obiceiuri alimentare, care au crescut riscul acestei boli. Familia a dezvăluit că bărbatul obișnuia să vâneze, precizând că a mâncat creier de veveriță, potrivit medicului Tara Chen, de la spitalul din Rochester, autoare a raportului. 


Tara Chen a adăugat că nu a tratat pacientul, însă a descoperit cazul când a scris un raport despre cazurile de Creutzfeldt-Jakob din ultimii 5 ani. Raportul a fost prezentat pe 4 octombrie la IDWeek, o întâlnire a mai multor organizații care luptă împotriva bolilor infecțioase.


La nivel global, boala Creutzfeldt-Jakob afectează unul dintr-un milion de oameni anual, potrivit NIH (National Institutes of Health). Este o afecțiune degenerativă care progresează rapid și duce la deces, într-un an de la diagnostic. Nu există tratament.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Stire din Actual : DOLIU ÎN LUMEA MODEI! A murit o legendă
Pagina a fost generata in 0.555 secunde