Cazuri de ciumă pulmonară! OMS confirmă cele două îmbolnăviri

278
Cazuri de ciumă pulmonară! OMS confirmă cele două îmbolnăviri - 0169459china-1573651237.jpg

Articole recomandate

Două persoane au fost spitalizate la Beijing după ce au contractat ciumă pulmonară, a confirmat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de AFP.


Ciuma pulmonară (sau pneumonică) este cea mai rară, dar cea mai virulentă formă de ciumă, cu o posibilă transmitere de la persoană la persoană printr-o simplă tuse. Rata mortalității sale poate fi ridicată, însă tratamentul cu antibiotice este eficient, dacă este administrat în 24 de ore.

Ambele cazuri au fost confirmate marți de către medici, a relatat Xinhua, menționând că pacienții proveneau din Mongolia Interioară, o regiune din nordul Chinei.

Bolnavii au fost internați într-un spital din districtul Chaoyang, din estul capitalei chineze, cu o populație de 20 de milioane de locuitori, potrivit agenției oficiale de presă, potrivit Agerpres.

"În conformitate cu reglementările sanitare internaționale, autoritățile chineze au notificat OMS cu privire la aceste două cazuri și schimbă informații pe acest subiect", a declarat organizația internațională.

Transmiterea ciumei pulmonare se face prin contact strâns, cel între cei doi pacienți fiind în prezent examinat de către doctori, a precizat medicul OMS Fabio Scano, într-un e-mail către AFP.

Autoritățile chineze încercau să prevină orice panică prin blocând hashtag-ul "Beijing-ul confirmă tratarea cazurilor de ciumă" pe rețelele de socializare, informează Agerpres.

Cazurile de ciumă sunt rar întâlnite în China, însă în Mongolia vecină, două persoane au murit în primăvară după ce au consumat rinichi cruzi de marmotă, care puteau transporta bacteria Yersinia pestis, responsabilă pentru ciumă.

În China, o persoană a murit de ciuma bubonică în 2014, în provincia Gansu (nord-vest). Victima a tăiat o marmotă moartă, posibil contaminată, pentru a-și hrăni câinele, potrivit presei locale.

Cazuri mortale de ciumă pulmonară au fost raportate în Tibet în 2009 și 2010.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4148 secunde