Ce rol important va juca Angela Merkel după alegerile din 26 septembrie

226
Ce rol important va juca Angela Merkel după alegerile din 26 septembrie - angelamerkel-1631888608.jpg
După 16 ani în fruntea guvernului federal de la Berlin, Angela Merkel nu caută realegerea în alegerile germane din 26 septembrie. Asta nu înseamnă însă că actualul cancelar german a devenit un lame duck, adică un politician ieșit din scenă și a cărui relevanță politică nu mai există, pentru că succesorul său a fost deja ales și va preluat funcția curând. Angela Merkel rămâne unul dintre liderii politici importanți ai Europei, iar aceasta ar putea influența rezultatul alegerilor prezidențiale din Franța, dar și setul de politici climatice ale UE, conform Reuters.

Probabilitatea ca după votul din 26 septembrie să se prelungească discuțiile pentru formarea unei coaliții de guvernare între principalele partide politice din Germania înseamnă că Angela Merkel nu va părăsi mandatul de cancelar imediat, intenționând pe deplin să-și folosească timpul după alegeri în care va mai fi la guvernare pentru a-și continua inițiativele de politică externă, au transmis câțiva oficiali guvernamentali de la Berlin.

Conform Constituției germane, cancelarul Merkel va rămâne cancelar până când majoritatea parlamentarilor din Bundestag îi vor alege un succesor, care va fi apoi învestit în funcție.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2102 secunde