Ce spune primarul Barcelonei despre independența Cataloniei

155
Ce spune primarul Barcelonei despre independența Cataloniei - cespune-1507644914.jpg

Articole recomandate

Primarul Barcelonei, Ada Colau, s-a pronunțat împotriva unei declarări unilaterale a independenței de către guvernul catalan și a cerut în același timp executivului de la Madrid să retragă efectivele de poliție trimise ca întăriri în regiune, transmite AFP.

"Rezultatele referendumului din 1 octombrie nu pot servi ca fundament pentru o proclamare a independenței", a declarat primarul de stânga al capitalei catalane cu 1,6 milioane de locuitori, care s-a pronunțat adesea în favoarea unui referendum legal.

Potrivit agenției EFE, Colau le-a cerut șefului executivului catalan, Carles Puigdemont, și premierului spaniol, Mariano Rajoy, "să nu ia nicio decizie care ar putea dinamita posibilitatea unui spațiu de dialog" și să acționeze cu responsabilitate.

Ea a apreciat referendumul din 1 octombrie ca fiind un "act de suveranitate populară" care marchează un "înainte" și un "după" în politica din Catalonia și "o fereastră de oportunitate de dialog", dar a subliniat că rezultatele acestui vot "nu pot reprezenta o aprobare pentru proclamarea independenței".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.578 secunde