Ce trebuie să facă românii în caz de accident nuclear

1492
Ce trebuie să facă românii în caz de accident nuclear - atac-1646572808.jpg

Articole de la același autor

Teama de un atac nuclear i-a făcut pe români să golească farmaciile de iod. Specialiștii nu recomandă sub nicio formă administrarea iodului fără prescripție medicală, însă spun că există alte măsuri pe care oamenii le pot lua. Președintele Consiliului Științific al Institutului de Cercetări Nucleare, Șerban Valeca, a explicat, în exclusivitate care sunt acestea, relatează Realitatea.net


„La îndemâna omului simplu stau câteva lucruri. În primul rând, deși s-a anunțat că nu mai purtăm mască, totuși în cazul unui accident nuclear e bine să purtăm mască. Doi, pe preșul de la intrare se pune apă cu oțet să ne ștergem pe tălpi, se izolează ferestrele și ușile și dacă avem aspirator îi dăm drumul să funcționeze dacă cumva mai sunt particule în aer rămâne pe filtru.

Dacă se stă la țară se izolează și animalele, se pune o pătură udă, se acoperă fântâna, dacă e vară sau toamnă, vrem să folosim din grădină fructe sau legume trebuie spălate cu apă rece și mâinile se spală cu apă rece ca să nu se deschidă porii. Se spală foarte bine și se gătesc. Se preferă conservele”, a precizat președintele Consiliului Științific al Institutului de Cercetări Nucleare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3044 secunde