Ce trebuie să știe românii care trebuie să plătească impozit auto

1643
1
Ce trebuie să știe românii care trebuie să plătească impozit auto - impozit-1675269171.jpg
Românii care dețin un autoturism trebuie să plătească impozit auto în 2023. Șoferii sunt obligați să plătească taxa, care poate fi achitată în două tranșe, însă cei care plătesc tot impozitul anual până la primul termen, respectiv 31 martie, beneficiază de o reducere.


Impozit auto 2023. O nouă cheltuială le dă românilor bătăi de cap este achitarea impozitului auto.


Conform legislației în vigoare, posesorii de autoturisme sunt obligați, în termen de doua tranșe sau până în data de 31 martie, să plătească impozitul auto pentru autoturismul lor. Șoferii care vor plătești impozitul integral până la sfârșitului lunii martie vor beneficia de o reducere.


Calculul impozitului se face în funcție de capacitatea cilindrică a motorului. Așadar cu cât este mai mare, cu atât veți plăti mai mult. Totuși, există câteva mașini care sunt exceptate de la plata impozitului anual.

Este vorba despre vehiculele istorice, mijloacele de transport care sunt folosite la intervenții, mijloacele de transport folosite pentru transportul stupilor în pastoral, mijloacele de transport ale instituțiilor și unităților care funcționează sub comanda MECS, MTS și altele,. Citește mai departe


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3705 secunde