Cehia ia în considerarea aplicarea unor reguli stricte pentru persoanele nevaccinate

143
Cehia ia în considerarea aplicarea unor reguli stricte pentru persoanele nevaccinate - cehia-1637057871.jpg

Articole recomandate

Cehia anunţă că se vor aplica noi regului persoanelor care refuză vaccinarea, conform modelului austriac.


Potrivit Bloomberg, premierul Andrej Babis anunţă că Cehia ia în considerare impunerea unui lookdown pentru persoanele  nevaccinate, conform modelului austriac.


În urma creşterilor masive a cazurilor de Covid, guvernul ceh pregăteşte noi măsuri persoanelor nevaccinate pentru a reduce răspândirea virusului.


Persoanele care refuză să se vaccineze, nu vor mai beneficia de activităţile în aer liber, anunţă Babis într-o conferință de presă televizată.


Austria aplică noi restricţii. Începând de luni, persoanele nevaccinate vor putea ieși afară doar în cazuri urgente, precum, mersul la serviciu, la cumpărături, la şcoală şi la medic.


Unii membrii ai cabinetului susţin că trebuie luate în considerare măsuri mai blânde pentru personele care refuză vaccinarea, cum ar fi, neacceptarea testelor antigene pentru evenimente culturale şi sportive.


Joi va avea loc o nouă reuniune a guvernului pentru decizia finala care va fi aplicată persoanelor nevaccinate. Republica Cehă ca şi multe alte ţări de pe teritoriul Europei sunt afectate grav de acestă pandemie.


Aproximativ 65% din populația Austriei este vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului.


Anunțul plasării în carantină a fost făcut, duminică, de cancelarul austriac Alexander Schallenberg, informează Reuters, citată de Agerpres.


"Trebuie să creștem rata vaccinărilor. Este rușinos de scăzută", a spus Schallenberg într-o conferență de presă în care a detaliat noile restricții.


Schallenberg a anunțat decizia, anticipată presă și de populația, după o videoconferinţă cu guvernatorii celor nouă provincii ale țării.


"Situația este serioasă. Al patrulea val ne afectează din plin. Acest lucru se întâmplă din cauza variantei Delta, dar şi din cauza ratei scăzute de vaccinare", a precizat cancelarul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7796 secunde