Cei mai săraci dintre români vor beneficia în 2023 de servicii de avocatură gratuite. Care sunt condițiile

401
1
Cei mai săraci dintre români vor beneficia în 2023 de servicii de avocatură gratuite. Care sunt condițiile - avcat-1673621684.jpg

Articole de la același autor

Veste excelentă pentru cei mai săraci dintre români. Din 2023, aceștia pot beneficia, la cerere, de servicii de avocatură în mod gratuit, plătite de sta, potrivit RomâniaTV


Din 15 ianuarie 2023, în baza Legii nr. 31/2023, cei mai săraci dintre cetățeni vor putea primi sprijin financiar din partea statului, pentru a se putea reprezenta în instanță, prin intermediul avocaților, o inițiativă binevenită după o perioadă marcată de decizii neconstituționale, drepturi încălcate la foc automat și diverse crize.


Pentru a beneficia de sprijin pentru servicii juridice, românii eligibili sunt cei care în ultimele două luni au avut un venit sub echivalentul a 25% din salariul de bază minim brut pe țară. Astfel, statul va suporta în întregime ajutorul. 


De asemenea, dacă venitul persoanei respective este de sub 50% din salariul minim brut pe țară, statul va suporta jumătate din onorariu.

Ajutorul public judiciar presupune, în baza OUG 51/2008 facilități pentru plata taxelor de timbru la instanță sau a onorariului pentru avocat, expert, traducător și executor.


Comentează știrea

Marinela
14 ianuarie 2023
Saraci romaniei ajutati de avocati fara bani.

Si o sa castige procese la pastele cailor,mai Hotiilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4725 secunde