Cel mai bogat șeic din Arabia Saudită a fost aruncat în închisoare

710
Cel mai bogat șeic din Arabia Saudită a fost aruncat în închisoare - alwaleedbintalal-1515876561.jpg

Articole recomandate

Cel mai bogat om din Arabia Saudită, arestat în urmă cu două luni în urmă și ținut într-un hotel de lux până acum, a fost aruncat într-o închisoare din țară ca urmare a refuzului de a plăti guvernului suma de 728 milioane dolari.


Prințul miliardar Alwaleed bin Talal a fost arestat în campania "anti-corupție" declanșată de moștenitorul tronului saudit.


Până acum, cel mai bogat șeic saudit a fost închis în hotelul Ritz Carlton Hotel din capitala țării, dar acum a fost aruncat în închisoarea de maximă securitate Al Ha'ir, potrivit DailyMail.


Alwaleed bin Talal nu a acceptat oferta lui prințului bin Salman de a plăti 728 de milioane de dolari și nici nu a vrut să renunțe la o parte din acțiunile companiilor pe care le deține.


Sute de membri ai familiei regale, oficiali și directori de companii au fost deja reținuți în epurările din noiembrie, fiind acuzați de spălare de bani, corupție, șantaj și folosirea funcțiilor publice în scopuri personale.


Mulți saudiți au salutat această campanie de epurare, considerând-o un atac asupra furturilor din fonduri publice comise de cei bogați, iar președintele american Donald Trump a spus chiar că cei arestați "își 'mulgeau' țara de mulți ani".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9818 secunde