Cel mai căutat traficant de droguri din Columbia a fost arestat

282
Cel mai căutat traficant de droguri din Columbia a fost arestat - traficantdroguricolumbia-1635085189.jpg

Articole de la același autor

Guvernul columbian a anunţat duminică arestarea lui Dairo Antonio Usuga, zis și Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri din ţară, pentru care Statele Unite au oferit o recompensă de cinci milioane de dolari. El era liderul Clan del Golfo, cea mai puternică și mai violentă bandă din țară, iar arestarea sa este o victorie majoră în lupta autorităților cu crima organizată.

Otoniel, care a fost inculpat de justiţia americană în 2009, face în special obiectul unei proceduri de extrădare în New York. De altfel, Statele Unite au pus o recompensă de cinci milioane de dolari pentru capturarea sa, iar guvernul columbian oferea, la rândul său, circa 800.000 de dolari.

În ciuda a patru decenii de luptă împotriva traficului de droguri, Columbia rămâne principalul producător mondial de cocaină, Statele Unite fiind cel mai mare destinatar.

Imaginile difuzate de guvern îl arată pe Otoniel îmbrăcat în negru, încătuşat şi înconjurat de soldaţi columbieni înarmaţi. Traficantul de droguri a fost prins la Necocli, în nord-vestul ţării, în apropierea graniţei cu Panama, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Poliţia a informat că traficantul de droguri se ascundea în junglă şi nu folosea un telefon mobil. În timpul operațiunii pentru prinderea lui, un polițist a murit. Operațiunea, care a purtat numele de cod Osiris, a implicat peste 500 de membri ai forțelor speciale columbiene și 22 de elicoptere, potrivit ministrului apărării, Diego Molano.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2923 secunde