Cel mai lung tunel din lume, deschis traficului

563
Cel mai lung tunel din lume, deschis traficului - celmailungtunel-1482068348.jpg

Articole recomandate

Cel mai lung tunel de cale ferată din lume a fost deschis traficului. Denumit Gotthard Base Tunnel (GBT), tunelul este construit între orașele Zurich și Lugano și are o lungime de 57 de kilometri.

Inaugurat în luna iunie (2016) de către președintele Confederației Elvețiene, Johan Schneider-Ammann, tunelul feroviar este destinat transportului de persoane cât și de mărfuri. Lucrările au început în 1996, iar costul proiectului s-a ridicat la aproximativ 11 miliarde de euro, scrie descoperă.ro

Tunelul va fi tranzitat zilnic de 260 de trenuri de marfă care vor circula cu 100 km/h și de 65 de trenuri cu pasageri care vor ajunge la viteze de până la 200 km/h.

Principalul scop este mărirea capacității de transport pe cordonul Germania-Elveția-Italia. Acesta va reduce timpul de transport de la patru ore și 40 de minute la 2 ore și 30 de minute pentru o călătorie de la Zurich la Milano. De asemenea, tunelul va diminua nivelul poluării din zona alpină și traficul de pe autostrăzi.

Deținătorul precedentului record pentru cel mai lung tunel din lume este Seikan din Japonia, care are aproximativ 54 de kilometri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5544 secunde