Cel mai mare poluator? Coca-Cola nu renunță la sticlele de plastic

175
Cel mai mare poluator? Coca-Cola nu renunță la sticlele de plastic - ddd-1579691488.jpg

Articole recomandate

Coca-Cola nu va renunța la sticlele de plastic de unică folosință pentru că există încă cerere mare printre consumatori pentru folosirea lor, a declarat șefa departamentului de sustenabilitate a companiei pentru BBC, potrivit Digi 24.

Clienții preferă sticlele de plastic pentru că sunt resigilabile și ușoare, a spus Bea Perez. Compania, care este printre cei mai mari producători de deșeuri de plastic, și-a luat angajamentul de a recicla cel puțin la fel de multe sticle de plastic pe cât folosește până în 2030. "Firmele precum Coca-Cola trebuie să răspundă nevoilor clienților", a declarat Perez.

Activiștii de mediu spun, totuși, că multe sticle de plastic de Coca-Cola rămân necolectate. Gigantul Coca-Cola produce trei milioane de tone de plastic pe an, echivalentul a 200 000 de sticle pe minut. În 2019, a fost calificat drept cel mai poluator brand în ceea ce privește poluarea cu plastic. La forumul economic de la Davos, Bea Perez a declarat că firma a recunoscut, totuși, că trebuie să găsească soluții.

Coca-Cola și-a luat angajamentul de a folosi cel puțin 50% material reciclabil până în 2030. A intrat, de asemenea, în parteneriate cu organizații neguvernamentale din jurul lumii pentru a îmbunătăți colectarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5244 secunde