Cel mai puternic cutremur din ultimii 32 de ani! 8 țări, în alertă de tsunami

231
Cel mai puternic cutremur din ultimii 32 de ani! 8 țări, în alertă de tsunami - cutremur05814600-1504853585.jpg

Articole recomandate

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 8 s-a produs în sudul Mexicului într-o regiune de coastă în noaptea de joi spre vineri, zguduind clădirile din capitala acestui stat, a anunțat U.S. Geological Survey (USGS). Municipalitatea din Ciudad de Mexico afirmă că în Capitală nu s-au produs pagube majore. Au fost totuși activate protocoalele de securitate, inclusiv ridicarea în aer a mai multor elicoptere.



Puternicul seism a fost urmat de două replici semnificative, la orele 08.24 și 08.33 (ora României), înregistrându-se două noi seisme, de această dată de magnitudine 5,2. Ele s-au produs aproximativ în aceeași zonă, dar la o adâncimi de 80 și, respectiv, 60 km.

Seismul s-a produs la ora 07.49 (ora României) și este cel mai puternic produs în această țară în ultimii 32 de ani. Potrivit USGS, acest cutremur a fost resimțit în opt țări, Ecuador, Nicaragua, Panama, Guatemala, Honduras, Mexico, El Salvador și Costa Rica.

Precedentul cel mai puternic seism, cel din 19 septembrie 1985, a avut o magnitudine de 8,1 și a provocat aproximativ 9.000 de morți.

Epicentrul seismului de vineri s-a aflat la 123 de kilometri sud-vest față de orașul Pijijiapan (statul Chiapas), aflat în apropierea graniței cu Guatemala, la o adâncime de 33 de kilometri. Este posibilă producerea unui tsunami, a anunțat Pacific Tsunami Warning Centre.

Deocamdată nu se știe numărul victimelor și importanța pagubelor. Potrivit agențiilor de presă, seismul s-a resimțit puternic și în Ciudad de Mexico, unde a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Septembrie 2017
Stire din Social : Cutremur în România, azi
Sâmbătă, 05 August 2017
Stire din Social : România, zguduită de un nou CUTREMUR
Pagina a fost generata in 0.6399 secunde