Cel mai rebel preot român: de la altar la coafor și rock`n`roll

496
Cel mai rebel preot român: de la altar la coafor și rock`n`roll - 796a42a04f8111e4a5c9895205e54773-1412843281.jpg

Articole recomandate

"Azi ați venit chiar în ziua când mi-am aranjat părul la coafor", îi povestește preotul Don Elvis jurnalistului Cristi Merchea de la emigrantul.eu. Preotul e român, s-a stabilit în Italia și slujește la o biserică din Ovindoli, un sătuc din centrul Italiei cu 10 români și câțiva italieni, o localitate cunoscută mai mult pentru pârtiile de schi.


Dimineața, îmbrăcat în straie preoțești, merge la biserică să-l slujească pe Dumnezeu, iar în timpul liber cântă muzică country, filmează clipuri și personalizează imaginea lui Elvis Presley, regele rock and roll-ului. Imaginea sa atipică le-a atas atenția și mai marilor bisericii.


"Desigur, la început impactul a fost sceptic, rece, rezervat. După care, după ce au cnstatat că nu este nimic rău și aberant în ceea ce fac sau în contradicție cu activitatea și datoria mea de preot, m-au lăsat în pace. Important este ceea ce ești tu ca persoană și nu ceea ce porți pe tine. Dacă tu ești la locul tău, respecți lumea, îți faci datoria în biserică, lumea vine să se roage.

Eu ofer mereu disponibiltatea mea și-i fac să vină cu drag. Biserica este mereu plină, am mulți copii care mă înconjoară, mă ajută la serviciul liturgic. În timpul liber mergem cu ei cu caii, facem excursii, activități recreative", a spus Don Elvis pentru emigrantul.eu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4428 secunde