Cel puţin 120 de persoane au murit în Congo în urma inundaţiilor

87
Cel puţin 120 de persoane au murit în Congo în urma inundaţiilor - inundatiicongo-1671024937.jpg

Articole recomandate

Cel puţin 120 de persoane au murit în Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de ploi torenţiale, potrivit unui document guvernamental consultat miercuri de Reuters.

Cartiere întregi au fost inundate de apele mâloase, iar locuinţe şi porţiuni de drumuri au fost înghiţite de cratere formate inclusiv pe autostrada N1 care leagă Kinshasa de principalul port maritim al ţării, oraşul Matadi.


Într-un comunicat, biroul primului-ministru congolez a precizat că N1 ar putea fi închisă pentru 3-4 zile.

Bilanţul deceselor a fost alcătuit de administraţia generală privind migraţia, un departament din cadrul Ministerului de Interne.

Numărul morţilor ar putea creşte. Ministrul Sănătăţii, Jean-Jacques Mbungani Mbanda, a declarat pentru Reuters că ministerul său a recenzat 141 de decese, dar că acest bilanţ trebuie confirmat şi de alte departamente.


Purtătorul de cuvânt al guvernului din R. D. Congo, Patrick Muyaya, a publicat pe Twitter imagini ce prezintă un crater gigantic format în urma surpării unui drum important şi o mulţime de oameni care privesc de pe margine dezastrul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde