Cele două Corei discută despre interconectarea rețelelor lor feroviare

183
Cele două Corei discută despre interconectarea rețelelor lor feroviare - cele-1530013962.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud și vecinul său din Nord au discutat, ieri, despre interconectarea căilor ferate la frontiera lor, o conexiune fizică de natură să ducă la un alt nivel relațiile din peninsula divizată, informează AFP. 


Discuțiile, primele pe această temă în ultimii zece ani, au avut loc în orașul frontalier Panmunjom, unde a fost semnat armistițiul care a pus capăt Războiului Coreei (1950-1953), în Zona Demilitarizată (DMZ). 


O linie feroviară leagă deja Seulul de Phenian, apoi Sinuiju la frontiera cu China. Aceasta a fost construită de Japonia la începutul secolului al XX-lea, cu mult înaintea Războiului Coreei și divizării peninsulei. 


Conectarea celor două rețele și modernizarea uzatei căi ferate nord-coreene ar fi în avantajul Coreei de Sud, extrem de dependentă de exporturile sale pe calea ferată spre piețele chineză, rusă și, dincolo de acestea, europene. 


Ar fi, de asemenea, o schimbare majoră pentru peninsulă, unde nu a existat o comunicare directă între civili de la divizarea consolidată de armistițiul din 1953, nici măcar prin poștă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9492 secunde