Cele mai dezastruoase inundații din ultimul secol și jumătate! Jakarta, măturată de viituri

149
Cele mai dezastruoase inundații din ultimul secol și jumătate! Jakarta, măturată de viituri - ddd-1578311608.jpg

Articole recomandate

Inundațiile și alunecările de teren care au lovit capitala indoneziană Jakarta și zonele sale înconjurătoare în ziua de Anul Nou s-au soldat cu moartea a 66 de persoane, în condițiile în care Agenția indoneziană pentru gestionarea dezastrelor a avertizat luni că ploile torențiale vor continua, informează DPA, conform Agerpres.

Ploile torențiale au început în ajunul Anul Nou, provocând inundații la Jakarta și orașele sale satelit, cu o populație de 30 de milioane de locuitori. În districtul Lebak din vârful vestic al insulei Java, viiturile au măturat case întregi și tot ce le stătea în cale, soldându-se cu moartea a cel puțin nouă persoane.

"La cinci zile după inundații, numărul morților a ajuns la 66", a declarat Agus Wibowo, purtător de cuvânt al Agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor, precizând că intemperiile au dus la strămutarea a peste 36.000 de persoane. "Recomandăm publicului să rămână în alertă, în condițiile în care ploi și mai puternice pot cădea în această săptămână ", a adăugat el.

Nouă persoane au murit la Jakarta, în timp ce restul de decese a fost raportat în districtele vecine, potrivit agenției citate. Agenția meteorologică indoneziană a declarat că precipitațiile de Anul Nou au fost cele mai extreme începând din 1866. Inundațiile și alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4881 secunde