Celebrul balerin Artem Datsishin a murit în urma rănilor căpătate în bombardamentele Rusiei

176
Celebrul balerin Artem Datsishin a murit în urma rănilor căpătate în bombardamentele Rusiei - artemdatsishinbalerinoperanation-1647597201.jpg
Artem Datsishin, faimosul balerin al Operei Naționale a Ucrainei, a murit joi, la spital, după ce fusese rănit în timpul unor bombardamente din Ucraina.


Decesul celebrului balerin Artem Datsishin a fost confirmat de directorul Operei Naționale a Ucrainei, Anatoly Solovyanenko. "Prieteni, aș dori să-i informez pe toți cei care l-au cunoscut pe Artem Datsishin că pe 26 februarie a fost rănit de bombardamentele asupra Kievului și a murit în spital", a scris şi una dintre colegele sale de scenă, Tatiana Borovik, pe Facebook.


Artem Datsishin s-a născut pe 26 ianuarie 1979 la Herson. Absolvent al Școlii Coregrafice din Kiev, de-a lungul carierei a primit numeroase premii. A interpretat rolurile principale în spectacolele Lacul lebedelor, Spărgătorul de nuci, Frumoasa din pădurea adormită, Giselle și Romeo și Julieta. Artistul a făcut turnee și în Europa și SUA. Stilul său de dans avea expresivitate academică, exaltare romantică și profunzime psihologică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde