Centrala nucleară din Slovenia a primit autorizație de funcționare pentru încă 20 de ani

191
Centrala nucleară din Slovenia a primit autorizație de funcționare pentru încă 20 de ani - e1e4aa51f41fec97d171bojankumermi-1673939853.jpeg

Articole de la același autor

Centrala nucleară din Slovenia a obţinut autorizaţia de mediu şi securitate necesară pentru prelungirea activităţii sale cu încă 20 de ani, a anunţat luni guvernul, a cărui decizie a fost dictată de actualul context energetic, informează AFP, citată de Agerpres.

"Anticipând o posibilă criză în timpul iernii viitoare, este crucial ca centrala să nu-şi înceteze funcţionarea la sfârşitul anului", a declarat ministrul sloven al infrastructurii Bojan Kumer, în timpul unei conferinţe de presă, făcând aluzie la un pericol de penurie de energie electrică după invazia rusă în Ucraina. În urma acestei autorizări, care a încheiat un proces demarat încă în 2015, situl nuclear "va îndeplini până la termenele limită toate condiţiile necesare pentru a continua să funcţioneze", a adăugat el.

Situată în Slovenia lângă frontiera cu Croaţia, această centrală este co-administrată de cele două ţări după destrămarea fostei Iugoslavii. Ea acoperă 20% din necesităţile în electricitate ale Sloveniei şi circa 15% din cele ale Croaţiei. Construit în epoca iugoslavă şi intrat în servciu în 1983, unicul reactor de tip Westinghouse de la centrala Krsko urma iniţial să-şi înceteze activitatea în 2023, după 40 de ani de funcţionare. De acum, el va continua să fie exploatat până în 2043.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5666 secunde