Premierul japonez Naoto Kan:

"Centrala nucleară Fukushima trebuie dărâmată"

918
Premierul japonez Naoto Kan a declarat, ieri, în cadrul unei conversații cu liderul Partidului Comunist nipon, că centrala nucleară avariată Fukushima, din nord-estul Japoniei, trebuie dărâmată, relatează agenția de presă Kyodo.
Această informație a fost prezentată de Kazuo Shii în cadrul unei conferințe de presă, la finalul întrevederii sale cu șeful Guvernului de centru-stânga, a precizat agenția.
Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul și proprietarul centralei Fukushima Daiichi, a apreciat drept inevitabilă dărâmarea primelor patru reactoare, după ce se vor încheia operațiunile dificile de răcire, care ar putea dura mai multe luni.
Aceste reactoare au fost grav avariate după cutremurul puternic urmat de un tsunami, la 11 martie.
Dar președintele onorific al grupului, Tsunehisa Katsumata, a sugerat că reactoarele 5 și 6, care nu au fost afectate de catastrofă, ar putea fi menținute.
Primele elemente ale centralei Fukushima Daiichi au fost instalate în urmă cu mai mult de 40 de ani pe coasta Pacificului, la 250 de kilometri nord de metropola Tokyo și cei 35 de milioane de locuitori ai săi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4565 secunde