Centru de informare al României, inaugurat la Ismail

271
Centru de informare  al României, inaugurat la Ismail - centrulromandeinformare-1482331099.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți, inaugurarea a două centre de informare ale României, la Bălți, în Republica Moldova, respectiv Ismail, în Ucraina.

Centrul de la Ismail a fost inaugurat marți, în prezența secretarului de stat Petre Guran, a consulului general al României la Odessa, Emil Rapcea, precum și a directorului Direcției Europa de Est și Asia Centrală din cadrul MAE, Cornel Ionescu, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

"Înființat în baza protocolului semnat între MAE și Universitatea Umanistă de Stat din Ismail, Centrul de Informare al României este primul centru de acest fel din cadrul universității ucrainene. Obiectivul, aflat în imediata apropiere a Catedrei de Limba română a universității, a fost realizat din bugetul Departamentului și va facilita accesul în regim gratuit la proiectele și programele de perfecționare în limba română, punând la dispoziția mediului universitar informații despre România și Uniunea Europeană", a precizat MAE.

Un alt centru, de această dată la Bălți, în Republica Moldova, fusese inaugurat pe 15 decembrie, proiectul fiind finanțat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, în baza unui protocol semnat între MAE și Universitatea "Alecu Russo" din Bălți.

"Obiectivul centrului de informare este de a contribui în mod semnificativ la procesul de extindere a prezenței limbii române în regiune și de promovare a culturii și civilizației românești în zonele din jurul granițelor țării, unde trăiesc comunități importante de români. Principalele domenii de activitate vizează realizarea de proiecte și programe de perfecționare în limba română, ateliere tematice în domeniul istoriei, geografiei și civilizației românești, sesiuni de formare și familiarizare cu tematici ale Uniunii Europene, precum și dezbateri pe teme de actualitate românească. Accesul va fi gratuit pentru toți cei interesați de activitățile desfășurate", se mai menționează în comunicatul citat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1231 secunde