Cenușa emanată de vulcanul de pe insula La Palma perturbă zborurile în tenerife

218
Cenușa emanată de vulcanul de pe insula La Palma perturbă zborurile în tenerife - lapalma-1633713681.jpg

Articole de la același autor

Un nor de cenuşă emanată de vulcanul Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma a perturbat vineri traficul aerian pe insula vecină Tenerife, condiţiile îmbunătăţindu-se ulterior în cursul zilei, a anunţat operatorul aeroportuar Aena, informează Reuters.

Aeroportul din nordul insulei Tenerife a fost vineri deschis, iar aeronavele puteau să aterizeze şi să decoleze în siguranţă, însă mai multe zboruri au fost anulate sau deviate către terminalul din sudul insulei, a declarat un purtător de cuvânt al Aena.

Potrivit Agerprres, aeroportul din La Palma este închis începând de joi.

Compania aeriană locală Binter Canarias a anulat serviciile către şi dinspre aeroportul din nord în prima parte a zilei şi a deviat un zbor către terminalul sudic. Însă, vineri după-amiază a precizat că operaţiunile au fost reluate "datorită îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice în urma comportamentului recent al norului de cenuşă".

Un purtător de cuvânt al AENA a declarat, de asemenea, că mai multe avioane au aterizat după ce condiţiile s-au îmbunătăţit.

Aeroportul din La Palma a fost închis temporar pe 25 septembrie pentru a permite lucrătorilor să cureţe cenuşa de pe pistă. AENA a declarat că acesta va rămâne închis până cel mai devreme sâmbătă la ora 13:00.

Vulcanul a expulzat timp de peste două săptămâni jeturi de lavă incandescentă, distrugând sute de clădiri şi ferme şi forţând evacuarea a mii de locuitori.

În urmă cu un deceniu, mare parte din spaţiul aerian al Europei a fost închis din cauza unui nor de cenuşă emanat de vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda, provocând companiilor aeriene pierderi de miliarde de euro din venituri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3745 secunde