Cercetare în domeniul fuziunii la cel mai puternic sistem laser din lume

250
Cercetare în domeniul fuziunii la cel mai puternic sistem laser din lume - cercetareindomeniulfuziunii-1670860512.jpg

Articole de la același autor

Thales, lider global în tehnologii avansate, își unește forțele cu compania germană de tehnologie de fuziune Marvel Fusion și Centrul de cercetare ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics) din România pentru extinderea sistemului laser de mare putere, în vederea efectuării unor cercetări relevante pentru fuziunea nucleară ca nouă sursă de energie pentru viitor.

Pe parcursul anului 2023, cei trei parteneri intenționează să îmbunătățească parametrii sistemului laser. După încheierea cu succes a adaptărilor propuse, Marvel Fusion va deveni prima companie privată care stabilește o colaborare științifică cu ELI-NP, datorită aplicabilității complementare a sistemului laser românesc și a tehnologiei propuse de Marvel Fusion.
 

„Fuziunea bazată pe lasere cu impulsuri scurte de ultimă generație poate permite UE să garanteze un sistem energetic avansat. Cu cel mai puternic sistem laser ELI-NP din România și producătorul mondial de lasere industriale cu impulsuri scurte, Europa trebuie să-și valorifice cunoștințele remarcabile și infrastructura de primă clasă pentru a se situa în fruntea domeniului de fuziune bazată pe laser, la nivel global”, a declarat Franck Leibreich - directorul general pentru soluții laser al Grupului Thales.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4487 secunde