Cercetătorii britanici aruncă bomba: "Amândoi sunt psihopați"

220
Cercetătorii britanici aruncă bomba:

Articole recomandate

Cercetătorii britanici și-au îndreptat recent atenția către bătălia aprigă pentru Casa Albă între cei doi principali contracandidați, democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump, discursurile acestora, dar și cuvintele grele pe care și le aruncă, public, fără nicio jenă, ori de câte ori au ocazia.

Ambii suferă de psihopatie, au concluzionat cercetătorii după realizarea unor teste pentru determinarea profilului psihologic.

Dar în vreme ce la Hillary Clinton au identificat o doză uriașă de egocentrism machiavelic, care o plasează cumva între Napoleon și Împăratul roman Nero, în ce-l privește pe Trump, acesta ar avea tendințe psihopatice mai ridicate decât ale lui Hitler, dar totuși sub cele ale lui Saddam Hussein. Asta nu înseamnă însă că cei doi nu pot fi lideri excepționali, explică autorii ineditului studiu.

Dr. Kevin Dutton de la Universitatea Oxford spune că a reușit să identifice trăsăturile psihopatice și nivelul de psihopatie ale celor doi candidați, dar și pentru alte figuri istorice marcante folosind un instrument psihometric standard - Psychopathic Personality Inventory - Revised (PPI-R)

Dutton mai spune că fiecare dintre subiecții studiului său prezintă toate cele opt trăsături de bază ale psihopatului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9566 secunde