Cererea de azil politic a lui Snowden, respinsă de mai multe state, inclusiv Brazilia și India

85
Cererea de azil politic a lui Snowden, respinsă de mai multe state, inclusiv Brazilia și India - edwardsnowden-1372777385.jpg

Articole recomandate

Cererea de azil politic a fostului consultant al Agenției Naționale pentru Securitate a SUA, Edward Snowden, a fost refuzată de mai multe state dintre cele 21 la care a apelat americanul. 
Brazilia a dat cel mai recent răspuns negativ, anunță un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe brazilian. Același răspuns l-au dat și oficialii indieni. 
Potrivit WikiLeaks, Snowden a depus cereri de azil în 21 de țări, între care Rusia, Islanda, Ecuador, Cuba, Venezuela, Brazilia, India, China, Germania și Franța, scrie BBC News. 
Mai apoi, Snowden, căutat în SUA pentru că a contribuit la scurgerea de informații despre programele de spionaj american al telecomunicațiilor mondiale, a renunțat la cererea din Rusia, după ce a aflat poziția președintelui rus vizavi de condițiile de ședere. 
De asemenea, șapte state europene, inclusv Spania, au refuzat spunând că cei care cer azil politic trebuie să se afle pe teritoriul țării respective și nu altundeva. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8942 secunde