China a cerut Indoneziei să nu mai caute petrol și gaze în Marea Chinei de Sud

133
China a cerut Indoneziei să nu mai caute petrol și gaze în Marea Chinei de Sud - chinaindonezia-1638454212.jpg

Articole de la același autor

China a transmis Indoneziei să oprească forajele de țiței și gaze naturale pe teritoriul maritim pe care ambele țări îl consideră ca fiind al lor. Solicitarea a venit în urma unui impas legat de divergențele teritoriale din Marea Chinei de Sud, au declarat pentru Reuters patru surse familiarizate cu acest dosar.

Cererea, considerată fără precedent, a accentuat tensiunile asupra resurselor naturale între cele două țări, într-o zonă volatilă de o importanță strategică și economică globală.

Într-o scrisoare trimisă către Ministerul de Externe al Indoneziei, diplomații chinezi au solicitat în mod clar guvernului de la Jakarta să oprească forajul la o platformă offshore temporară, deoarece aceasta se află pe teritoriul chinez. Informația a fost publicată de Muhammad Farhan, un parlamentar indonezian care face parte din Comisia pentru securitate națională.

„Răspunsul nostru a fost foarte ferm. Nu vom opri forajul pentru că este dreptul nostru suveran”, le-a declarat Farhan jurnaliștilor de la Reuters. Aceasta a mai spus că scrisoarea a reprezentat primul efort al diplomaților Chinei de a-și împinge agenda politică împotriva drepturilor noastre conform Legii Mării. De asemenea, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Indoneziei a declarat că orice comunicare diplomatică între state este de natură privată și conținutul acesteia nu poate fi făcut public.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9592 secunde