China a cerut Rusiei să amâne invazia în Ucraina până după Jocurile Olimpice

144
China a cerut Rusiei să amâne invazia în Ucraina până după Jocurile Olimpice - chinarugaminterusia-1646320232.jpg

Articole de la același autor

China i-a cerut Rusiei să nu invadeze Ucraina înainte de terminarea Jocurilor Olimpice, reiese dintr-un raport al serviciilor secrete occidentale, citat de The New York Times. Aceeași sursă indică faptul că oficialii chinezi aveau informaţii cu privire la planurile sau intenţiile de atac ale Rusiei înainte de începutul invaziei.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său chinez Xi Jinping la 4 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Astfel, un raport al serviciilor secrete occidentale a indicat că oficialii chinezi, la începutul lunii februarie, au cerut oficialilor ruși înalți să aștepte până la încheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing înainte de a începe o invazie în Ucraina, au declarat miercuri oficialii americani.

Oficiali americani consideră raportul ca fiind în linii mari credibil, dar detaliile acestuia sunt deschise interpretării, potrivit unei surse citate de CNN. Deși cererea a fost făcută în perioada în care președintele Vladimir Putin a vizitat Beijingul pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice unde s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping, nu este clar din raport dacă Putin a abordat problema direct cu Xi, a spus sursa.

Oficialii occidentali ai serviciilor secrete care urmăreau masarea trupelor ruse la granița cu Ucraina la acea vreme au anticipat că Putin ar putea amâna orice acțiune militară până după Olimpiadă, pentru a evita furia Chinei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5991 secunde