China a început marți noaptea o operațiune militară în jurul insulei Taiwan

104
China a început marți noaptea o operațiune militară în jurul insulei Taiwan - chinataiwann-1659532332.jpeg

Articole de la același autor

Comandamentul de Est al armatei chineze a anunțat declanșarea, în noaptea de marți spre miercuri, a mai multor operațiuni militare comune desfășurate în jurul insulei Taiwan, informează agenția chineză de stat Xinhua. Concomitent, adjunctul ministrului chinez de externe l-a convocat „de urgență” pe ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, în cursul serii de marți spre miercuri.

Armata chineză va organiza exerciții de antrenament în zonele maritime aflate la nord, sud-vest și sud-est de coasta insulei Taiwan, precum și în spațiul aerian din aceste zone și va efectua tiruri cu muniție de război cu rază lungă de acțiune, precum și teste cu rachete convenționale în zona maritimă aflată la est de această insulă.


„Operațiunile militare au rol de descurajare severă în contextul escaladării recente a tensiunilor provocate de acțiunile indezirabile ale Statelor Unite în chestiunea Taiwanulu și reprezintă o avertizare serioasă la adresa acțiunilor separatiste care urmăresc independența Taiwanului”, se arată în comunicatul armatei chineze.


Autoritățile de la Taiwan spun că exercițiile militare ale Chinei încalcă teritoriul său și provoacă ordinea internațională. Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că insula își va apăra ferm securitatea. Japonia și Coreea de Sud au făcut apel la dialog.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7035 secunde