China a pedepsit peste 3.000 de persoane în campania împotriva crimei organizate

244
China a pedepsit peste 3.000 de persoane în campania împotriva crimei organizate - china-1549044947.jpg

Articole recomandate

China a pedepsit 3.021 de persoane într-o campanie de combatere a crimei organizate și a "umbrelelor protectoare" locale care îi permit să opereze, a relatat, vineri, agenția oficială de presă Xinhua, citând grupul de lucru de luptă împotriva criminalității al guvernului. 


China a ordonat unui număr de 10 regiuni să acționeze împotriva crimei organizate în urma unei companii de inspecții de trei luni anul trecut. Printre acestea, se numără provincii puternic industrializate din nord, precum Shanxi și Liaoning, precum și provincia Guangdong din apropiere de Hong Kong, care se bazează puternic pe industria manufacturieră. 


Cele 10 regiuni au prins 1.129 de grupuri organizate în stil mafiot și au confiscat active în valoare de 4,94 miliarde de yuani (737,8 milioane de dolari) într-o campanie ulterioară de "corectare" care s-a încheiat în decembrie, a precizat Xinhua. 


Campania s-a concentrat pe întărirea guvernării directe și a aplicării legii pentru a distruge ceea ce China numește "umbrele protectoare", în care birouri guvernamentale sau secții de poliție închid ochii sau sunt complice la criminalitate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6132 secunde