China a sacrificat 40.000 de porci în prima lună de la primul focar de pestă porcină africană

208
China a sacrificat 40.000 de porci în prima lună de la primul focar de pestă porcină africană - pestaporcinachina-1536504045.jpg

Articole recomandate

În China, circa 40.000 de porci au fost sacrificați, în prima lună de la depistarea unui focar de pestă porcină africană, în încercarea de a nu răspândi virsul în Asia, scriu The Economist și Reuters. În România, numărul este de patru ori mai mare, în opt luni.Situația poate provoca diverse efecte.

Boala a fost depistată în data de 3 august, când la o mică fermă din Liaoning, oraș aflat în provincia îndepărtată de Nord-Est a țării, 47 din 383 de porci au murit. De acolo, virusul s-a răspândit în alte cinci provincii: Anhui, Henan, Heilongjiang, Jiangsu și Zhejiang. Autoritățile au intensificat inspecțiile, au închis câteva piețe de animale vii, au oprit transportul de porci din zonele afectate și au sacrificat aproape 40.000 de porci până în prezent.

La data de 5 septembrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a organizat o întâlnire de urgență a experților regionali în domeniul sănătății animale în Bangkok. Debutul rapid al bolii în China și răspândirea în locuri la o distanță de 1.000 de kilometri ridică semne de îngrijorare pentru specialiștii FAO, care spun că, în acest ritm, s-ar putea trece cu ușurință peste frontierele Chinei.

De asemenea, efectele pestei porcine africane nu sunt doar în materie de pierderi de animale, ci și economice. Prețul cărnii de porc are efecte asupra indicelui prețurilor de consum - mai direct, inflație. Cu o cincime din populația lumii, China consumă jumătate din carnea de porc produsă la nivel global, astfel încât Guvernul chinez a creat o rezervă strategică de carne de porc pentru a menține prețul stabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5957 secunde