China aprobă o vizită în Xinjiang a Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului

129
China aprobă o vizită în Xinjiang a Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului - china-1643391354.jpg

Articole recomandate

China a fost de acord să permită Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului să viziteze regiunea autonomă Xinjiang în prima jumătate a anului 2022, după Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, potrivit unui informaţii apărute, joi, în ziarul South China Morning Post, care a citat surse anonime, informează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Organizaţiile pentru drepturile omului au acuzat China că a comis abuzuri pe scară largă împotriva uigurilor şi a altor grupuri minoritare în regiunea Xinjiang, inclusiv detenţii în masă, tortură şi muncă forţată. Statele Unite au acuzat China de genocid.

Regimul de la Beijing neagă toate acuzaţiile de abuz la adresa uigurilor şi a altor musulmani turcici şi îşi justifică politicile ca fiind necesare pentru combaterea extremismului religios.

Comisarul ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, negociază cu autorităţile chineze organizarea unei vizite din septembrie 2018.

Ministerul chinez de Externe, misiunea Chinei la ONU din New York şi Naţiunile Unite nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Articolul apărut în South China Morning Post citează surse care spun că aprobarea unei vizite după încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, care se vor desfăşura între 4 şi 20 februarie, a fost acordată cu condiţia ca această călătorie să fie una „prietenoasă” şi să nu aibă conotaţia unei investigaţii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.38 secunde