China califică drept „farsă politică” suspiciunile de spionaj britanice

141
China califică drept „farsă politică” suspiciunile de spionaj britanice - 1-1694426232.jpg

Articole de la același autor

China a respins cu fermitate informaţiile difuzate de media britanice, conform cărora un bărbat arestat pentru suspiciuni de spionaj aduna informaţii în folosul Beijingului, calificând această acuzaţie drept „farsă politică”, informează agenţia AFP.

„Ne opunem ferm şi cerem în mod insistent părţilor vizate din Regatul Unit să-şi înceteze manipulările politice anti-China şi să nu mai pună în scenă o astfel de farsă politică”, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei Chinei la Londra. „Afirmaţia conform căreia China este suspectată că a furat informaţii britanice este complet falsă şi nu este altceva decât o calomnie răuvoitoare”, a adăugat el.

Poliţia din Regatul Unit a anunţat, săptămâna trecută, că a arestat un bărbat de circa 20 de ani la domiciliul acestuia din Edinburgh, pentru spionaj. Potrivit Sunday Times, este vorba de un cercetător care a avut contacte cu deputaţi din Partidul Conservator aflat la putere, atunci când lucra în Parlament.

De asemenea, agenţi ai poliţiei metropolitane au mai arestat un al bărbat de circa 30 de ani, pentru suspiciuni de încălcare a legii asupra secretelor oficiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0463 secunde