China cere companiilor de jocuri video să diminueze dependenţa tinerilor

167
China cere companiilor de jocuri video să diminueze dependenţa tinerilor - chinajocuri-1631195972.jpg

Articole de la același autor

Companiile producătoare de jocuri video din China trebuie să înceteze să se mai concentreze în exclusivitate pe căutarea profitului şi să facă mai multe pentru a lupta împotriva dependenţei tinerilor, au cerut miercuri organismele de reglementare, într-un moment în care Beijingul înăspreşte reglementarea în acest domeniu, transmite AFP.

Sectorul jocurilor video reprezintă un domeniu foarte profitabil în China, numai în primul semestru din 2021 firmele din acest domeniu generând o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro.

Unii copii chinezi pot petrece zile întregi lipiţi de ecranul calculatoarelor. Însă acest fenomen este din ce în ce mai criticat pentru efectele sale negative: probleme cu vederea, impact asupra rezultatelor şcolare, lipsa activităţii fizice sau risc de dependenţă, conform Agerpres.

Miercuri, autorităţile chineze de reglementare i-au convocat pe marii producători de jocuri video, inclusiv giganţii Tencent Holdings Ltd. şi Netease Inc., pentru a discuta cu ei noi restricţii impuse sectorului, căruia deja i s-a ordonat să limiteze perioada de timp petrecută de minori pentru a juca jocuri video online la trei ore pe săptămână.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4271 secunde