China dorește cărbune rusesc. Moscova are nevoie de clienți și a redus prețul

153
China dorește cărbune rusesc. Moscova are nevoie de clienți și a redus prețul - chinacarbune-1653314219.jpg

Articole de la același autor

China cumpără cantități record de cărbune rusesc ieftin, în timp ce Moscova încearcă să găsească noi cumpărători după ce Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva importurilor din Rusia.


În aprilie, nu numai că a doua cea mai mare economie a lumii a cumpărat mai mult cărbune din Rusia, importurile atingând valori record, dar a eliminat și tarifele de import pentru toate tipurile de cărbune, o mișcare despre care analiștii spun că vor beneficia în principal furnizorii ruși, scrie CNN.


Importurile de cărbune ale Chinei din Rusia aproape s-au dublat între martie și aprilie, ajungând la aproape 5 milioane de tone, potrivit datelor comerciale de la Refinitiv. Rusia a depășit Australia ca al doilea cel mai mare furnizor al Chinei și acum reprezintă 19% din importurile sale de cărbune, în creștere față de ponderea de 14% pe care o avea în martie.

Comerțul în creștere cu cărbune avantajează ambele părți. În ciuda angajamentelor pe care China și le-a luat pentru a lupta cu schimbările climatice, țara se concentrează acum pe scoaterea economiei din criză și are nevoie de cărbune pentru a alimenta centralele electrice și pentru a produce oțel pentru proiecte de infrastructură. Rusia are nevoie disperată de noi clienți pentru combustibilii fosili, din cauza sancțiunilor occidentale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4452 secunde