China este pregătită pentru un nou război valutar

174
China este pregătită pentru un nou război valutar - china-1362384085.jpg

Articole recomandate

China este "pregătită complet" pentru un război valutar, a declarat viceguvernatorul băncii centrale Yi Gang, cerând însă marilor puteri economice să respecte un acord convenit în cadrul G20 pentru evitarea unor astfel de confruntări, potrivit presei locale.

Apelul viceguvernatorului vine după ce miniștrii de finanțe ai statelor G20 au încercat, în februarie, să calmeze temerile legate de un posibil război pe piețele valutare.

Aceste temeri au fost alimentate de deprecierea recentă a yenului japonez, evoluție pusă de critici pe seama manipulării monedei de către autoritățile de la Tokyo pentru obținerea de avantaje în fața altor exportatori din Asia.

Războiul valutar poate fi evitat dacă economiile importante respectă concluziile reuniunii G20 că politica monetară trebuie să fie în primul rând un instrument pentru politica economică internă, a spus Yi, citat de agenția de presă Xinhua.

"China este pregătită complet. Atât în privința politicilor monetare cât și a altor mecanisme, China va lua în considerare politicile neonvenționale implementate de băncile centrale ale altor țări", a spus el.

Coreea de Sud a semnalat, de asemenea, că ar putea interveni pentru a deprecia wonul, întrucât aprecierea monedei afectează exportatorii.

Rezervele valutare ale Chinei depășesc 3.300 de miliarde de dolari, iar economia țării este puternic orientată spre export.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4288 secunde