China neagă că ar fi testat o rachetă nucleară hipersonică în spațiu: „Nu a fost o rachetă, a fost un vehicul spaţial”

131
China neagă că ar fi testat o rachetă nucleară hipersonică în spațiu: „Nu a fost o rachetă, a fost un vehicul spaţial” - racheta-1634560131.jpg
China a negat că ar fi testat în vară o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, afirmând că a fost vorba despre un vehicul spaţial, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit Digi24, cotidianul Financial Times a scris sâmbătă, citând cinci persoane familiarizate cu subiectul, că Beijingul a testat o rachetă hipersonică cu capacitate nucleară, care a înconjurat Pământul înainte de a coborî către ţinta sa, ratată cu circa 38 de kilometri.

Cotidianul afirma că testul „a luat prin surprindere agenţiile americane de informaţii”.

„Nu a fost o rachetă, a fost un vehicul spaţial”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, într-un briefing de presă la Beijing, răspunzând unei întrebări. El a afirmat că a fost vorba despre un „test de rutină” vizând tehnologia de reutilizare a vehiculului.

Semnificaţia unui test de reutilizare este aceea că poate le 'oferi o metodă ieftină şi convenabilă oamenilor pentru a călători în şi înapoi din spaţiu', a spus Zhao, potrivit căruia multe companii au întreprins teste similare.

Ministerul de Externe a precizat că testul a avut loc în iulie, nu în august aşa cum a relatat Financial Times.

Programul chinez de modernizare a armatei este monitorizat îndeaproape de SUA pentru a evalua riscurile venite din partea competitorului strategic aflat în plină afirmare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.36 secunde