China se teme că vântul aduce Covid din Coreea de Nord și le cere locuitorilor să închidă ferestrele

91
China se teme că vântul aduce Covid din Coreea de Nord și le cere locuitorilor să închidă ferestrele - chinaseteme-1654781860.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile din orașul Dandong, aflat la granița cu Coreea de Nord sunt îngrijorate de numărul de infecții de Covid recent apărute și nu își explică de unde provin. Bănuiesc că vântul aduce virusul din țara vecină, așa că le recomandă oamenilor să țină geamurile închise. Nu există nicio dovadă științifică clară care să susțină teoria, așa că ideea a fost subiect de ironie pe rețelele sociale, scrie Bloomberg.


În ciuda restricțiilor severe impuse la sfârșitul lunii aprilie, numărul infectărilor zilnice cu Covid a crescut în Dandong, un oraș cu 2,19 milioane de locuitori. Majoritatea persoanelor infectate depistate săptămâna trecută nu ieșiseră din casă în ultimele patru zile dinainte de a fi diagnosticate cu boala, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din oraș.


Autoritățile locale spun că nu își explică ce se întâmplă, așa că îi suspectează pe vecini. Autoritățile îndeamnă locuitorii care locuiesc lângă râul Yalu, aflat la graniță, să-și închidă ferestrele în zilele în care vântul suflă dinspre sud, potrivit unei notificări guvernamentale. De asemenea, li se cere să se testeze mai des, a povestit un locuitor din Dandong.


Nu există nicio dovadă științifică clară care să susțină teoria. Cercetările arată că infecțiile cu transmitere prin aer sunt puțin probabile pe distanțe lungi, în special în aer liber fără expunere repetată. Mai mulți utilizatori ai rețelelor sociale au ironizat sugestia că virusul s-ar putea transmite prin aer pe sute de metri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.991 secunde