China şi Rusia menţin o poziţie comună privind „răcirea” crizei între Israel şi palestinieni

140
China şi Rusia menţin o poziţie comună privind „răcirea” crizei între Israel şi palestinieni - 1-1697793450.jpg

Articole de la același autor

Trimisul special al Chinei pentru Orientul Mijlociu, Zhai Jun, s-a întâlnit cu responsabili din Rusia şi Qatar în încercarea de a aborda criza israeliano-palestiniană, gigantul asiatic anunţând că va încerca să colaboreze cu vecinul său rus la „răcirea” acestei crize, transmite agenţia EFE.

Cu ocazia acestei serii de întâlniri care evidenţiază îngrijorarea Beijingului cu privire la situaţia din regiune, Zhai a subliniat angajamentul Chinei de a promova pacea şi stabilitatea, a precizat Ministerul de Externe chinez într-un comunicat.

În cadrul întrevederii avute cu omologul său rus, Mihail Bogdanov, Zhai a subliniat că RP China şi Rusia împărtăşesc o poziţie similară cu privire la conflict, având ca obiectiv a garantarea drepturilor naţionale legitime ale poporului palestinian.

„Rădăcina conflictului actual între Israel şi Palestina se ascunde în lipsa de garanţii pentru drepturile poporului palestinian”, a declarat trimisul special al Beijingului. El şi-a exprimat, de asemenea, tristeţea profundă pentru victimele civile şi criza umanitară din regiune şi a subliniat că China nu urmăreşte interese „egoiste” în acest conflict şi că este pregătită să joace un rol pozitiv în reluarea discuţiilor de pace şi în implementarea reală a soluţiei cu două state.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4298 secunde