China și Rusia propun ridicarea unei părți din sancțiunile ONU impuse Coreei de Nord

197
China și Rusia propun ridicarea unei părți din sancțiunile ONU impuse Coreei de Nord - china-1576626719.jpg

Articole recomandate

China și Rusia au propus, luni, un proiect de rezoluție care solicită Consiliului de Securitate al ONU să ridice interdicția exportului de statui, fructe de mare și textile de către Coreea de Nord, transmite Reuters. 


Proiectul solicită, de asemenea, ridicarea interdicției impuse cetățenilor nord-coreeni de a lucra în străinătate și încetarea unei impuneri din 2017, conform căreia toți lucrătorii nord-coreeni să fie repatriați până săptămâna viitoare. Totodată, ar urma să fie scutite de sancțiunile ONU proiectele inter-coreene de cooperare rutieră și feroviară. 


Nu este clar deocamdată când sau dacă proiectul de rezoluție va fi supus votului celor 15 membri ai Consiliului de Securitate. 
Pentru a trece, o rezoluție are nevoie de nouă voturi favorabile și niciun veto din partea SUA, Franței, Marii Britanii, Rusiei sau Chinei. 


SUA, Marea Britanie și Franța au insistat ca nicio sancțiune ONU să nu fie ridicată până când Coreea de Nord nu renunță la programele sale balistice și la cele privind rachetele nucleare. 


Phenianul este supus regimului de sancțiuni din cauza acestor programe din 2006.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5021 secunde