China susţine „cauza justă” a poporului palestinian. „O nedreptate istorică”

337
China susţine „cauza justă” a poporului palestinian. „O nedreptate istorică” - 1-1697443530.jpg

Articole de la același autor

China susţine „cauza justă” a poporului palestinian şi estimează că Israelul a depăşit „domeniul autoapărării”, conform ministrului său de externe, Wang Yi.

„Acţiunea Israelului în Gaza după atacul Hamas a depăşit domeniul autoapărării, iar guvernul israelian trebuie să înceteze să-i mai pedepsească colectiv pe locuitorii din Gaza”, a declarat Wang Yi la o întâlnire cu omologul său saudit Faisal bin Farhan, potrivit unui comunicat al ministerului său, preluat de agenţia AFP. „Părţile nu trebuie să întreprindă nicio acţiune care ar duce la escaladarea situaţiei”, a subliniat diplomatul chinez, făcând apel la deschiderea de negocieri.

De asemenea, Wang Yi i-a transmis omologului său iranian că Beijingul va continua să se situeze de partea păcii şi să susţină „cauza justă a poporului palestinian în ceea ce priveşte păstrarea drepturilor sale naţionale”.

„Rădăcina profundă a situaţiei dintre Palestina şi Israel este că dreptul la suveranitate al poporului palestinian a fost de mult timp lăsat deoparte”, a declarat Wang într-o conversaţie la telefon cu ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian. „Această nedreptate istorică ar trebui să înceteze cât mai curând posibil”, a adăugat ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4136 secunde