Chişinăul cere urgentarea extrădării lui Ilan Şor, însă nu exclude ca acesta să-şi ispăşească pedeapsa în Israel

131
Chişinăul cere urgentarea extrădării lui Ilan Şor, însă nu exclude ca acesta să-şi ispăşească pedeapsa în Israel - 1-1682578522.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile Republicii Moldova au solicitat Israelului să urgenteze examinarea cererii de extrădare a oligarhului fugar Ilan Şor, condamnat la 15 ani de închisoare, însă, în cazul în care această cerere de extrădare nu va fi acceptată, nu poate fi exclus ca Ilan Şor să-şi ispăşească pedeapsa în Israel, a anunţat ministrul justiţiei al Republicii Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, informează Radio Chişinău.

„Imediat ce ne-a devenit cunoscută hotărârea finală a Curţii de Apel cu privire la pedeapsa aplicată, am contactat autorităţile israeliene, a fost actualizat statutul lui Ilan Şor pe acest caz şi am solicitat urgentarea examinării cererii de extrădare”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru, adăugând că deocamdată nu există un răspuns al Israelului la această cerere.

„Colegii de la Procuratura Anticorupţie au cercetat experienţa Israelului pe alte cazuri şi au fost situaţii când statul Israel a dat permisiunea ca persoana să-şi execute pedeapsa pe teritoriul altui stat, deşi persoana deţinea cetăţenia israeliană”, a mai spus Veronica Mihailov-Moraru.

Însă, potrivit Veronicăi Mihailov-Moraru, nu poate fi exclus scenariul ca Ilan Şor să-şi ispăşească pedeapsa în Israel, dacă cererea de extrădare va fi respinsă.

Pe 14 aprilie, deputatul fugar Ilan Şor a fost condamnat definitiv în Republica Moldova, în dosarul „Frauda bancară”, la 15 ani de închisoare, cu executare într-un penitenciar de tip închis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7869 secunde