Chișinăul urgentează ratificarea Tratatului de Frontieră cu România

425
Chișinăul urgentează ratificarea Tratatului de Frontieră  cu România - hartamoldovei-1346072159.jpg

Articole recomandate

Parlamentul de la Chișinău ar putea ratifica până la sfârșitul acestui an Tratatul privind regimul de frontieră dintre România și Repu-blica Moldova, a declarat ieri presei șeful legislativului, Marian Lupu, potrivit Agerpres.

El a declarat că a discutat această chestiune și cu cancelarul german Angela Merkel, pe care a anunțat-o că ratificarea acestui document reprezintă una dintre prioritățile sesiunii de toamnă-iarnă a legislativului. Potrivit oficialului, documentul semnat acum aproape doi ani nu a fost ratificat până acum din cauza unor "subiecte pur tehnice de procedură", dar care au fost depășite. "Din vara acestui an toate procedurile au fost aranjate și noi suntem gata pentru ratificare", a declarat Marian Lupu.

Semnarea acordului în 2010 a provocat scandal la Chișinău, dar Marian Lupu și-a exprimat încrederea că ratificarea acestuia va fi votată de majoritatea parlamentară din legislativ.

Tratatul dintre România și Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea și asistența mutuală în probleme de frontieră a fost semnat la 8 noiembrie 2010, la București, de fostul ministru român de externe Teodor Baconschi și premierul Vlad Filat.

Semnarea Tratatului a provocat scandal la Chișinău, atât din partea opoziției comuniste, cât și din partea unor partide din Alianța pen-tru Integrare Europeană. Fostul președinte interimar Mihai Ghimpu a declarat că acesta a fost semnat de Filat cu încălcarea normelor de procedură.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5628 secunde