Christine Lagarde își nuanțează declarațiile despre Grecia

504
Christine Lagarde își nuanțează declarațiile  despre Grecia - grecia-1338205595.jpg
Directorul general al FMI, Christine Lagarde, și-a nuanțat afirmațiile făcute într-un interviu acordat

cotidianului "The Guardian", în care cerea grecilor să-și plătească impozitele și se declara preocupată mai degrabă de sărăcia

din Africa decât de Grecia, relatează agenția EFE.

"Așa cum am spus de multe ori, sunt foarte înțelegătoare cu poporul grec și cu problemele cu care se confruntă", a scris Christine Lagarde pe pagina sa de Facebook, unde mii de internauți, în majoritate greci, au postat critici față de afirmațiile sale.

"Acesta este motivul pentru care FMI sprijină Grecia în efortul său de a depăși criza actuală și de a reveni pe calea creșterii și stabilității economice", a adăugat ea, precizând că "fiecare trebuie să contribuie la acest efort, în special cei mai privilegiați și fiecare trebuie să-și plătească impozitele".

Directoarea FMI mai menționează că acesta este aspectul pe care a dorit să-l sublinieze în declarația publicată de "The Guardian".

În interviul acordat cotidianului britanic, Christine Lagarde se declara mai preocupată de situația copiilor din Africa subsahariană decât de Grecia.

"Mă gândesc mai mult la copiii din școlile micilor sate din Niger, care învață câte două ore pe zi, stau câte trei pe un scaun și au dreptul să beneficieze de educație. La ei mă gândesc tot timpul. Cred că ei au mai mult nevoie de ajutor decât populația Greciei", a afirmat Christine Lagarde.

v v v

La întrebarea dacă statele europene au avut ani de bunăstare și acum a sosit momentul să restituie banii împrumutați, ea a răspuns: "Corect".

În plus, a mai precizat că FMI nu intenționează să relaxeze condițiile impuse Greciei prin programul de austeritate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5443 secunde