Cinci civili ucişi şi 12 răniţi în bombardamente la Doneţk

66
Cinci civili ucişi şi 12 răniţi în bombardamente la Doneţk - cinci-1655634437.jpg
Cinci civili au fost ucişi şi alţi 12 au fost răniţi, sâmbătă, în bombardamente ucrainene la Doneţk, în estul separatist al Ucrainei, au anunţat autorităţile locale proruse într-un comunicat, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„În urma bombardamentelor forţelor ucrainene, cinci persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite în Republica Populară Doneţk”, a anunţat statul major al autorităţilor locale.
 

Doneţk este capitala de facto a „republicii” autoproclamate Doneţk, în bazinul minier Donbas situat în estul Ucrainei. Parţial controlată de separatişti proruşi din 2014, această regiune face obiectul unor lupte crâncene între forţele ucrainene şi forţele ruse care au lansat o ofensivă în Ucraina pe 24 februarie.
 

„De dimineaţă, bombardamente masive ale duşmanului vizează capitala Republicii populare Doneţk”, au afirmat într-un comunicat separat forţele militare proruse, afirmând că peste 200 de obuze de artilerie de 155 mm au căzut, sâmbătă, în mai multe cartiere din Doneţk. Pagina a fost generata in 0.3202 secunde