Cine este Aleksandr Dvornikov, generalul numit de Putin pentru a conduce războiul

101
Cine este Aleksandr Dvornikov, generalul numit de Putin pentru a conduce războiul - generalrus-1649605462.jpg

Articole de la același autor

Vladimir Putin l-a numit pe Aleksandr Dvornikov - un general cu experiență de teren căpătată în Siria - pentru a conduce războiul din Ucraina, în condițiile în care armata rusă își schimbă acum planurile, după eșecul de a cuceri Kievul.

Un oficial american și unul european au confirmat pentru CNN că generalul Aleksandr Dvornikov, comandantul Districtului Militar de Sud al Rusiei, a fost numit comandant al teatrului de operațiuni în campania militară rusă din Ucraina.

Fostul ambasador al Marii Britanii în Rusia, Sir Roderic Lyne, a declarat duminică la Sky News că Moscova a numit un general cu un palmares destul de sălbatic în Siria, pentru a încerca să câștige măcar un teritoriu în Donbas pe care Putin să-l poată prezenta ca pe o victorie.

Forțele ruse care au invadat Ucraina la 24 februarie au atacat pe mai multe fronturi și au dat impresia de dezorganizare, fiind comandate separat din districtele militare din care veneau. Lipsa coordonării și o proastă comunicare au contribuit la eșecul operațiunii speciale, au arătat analiștii militari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5289 secunde