Cine este autorul masacrului din școala primară din Connecticut

623
3
Presupusul autor al masacrului care s-a soldat cu moartea a 20 de copii și 6 adulți, la o școală primară din Connecticut, a fost identificat drept Adam Lanza. Mama sa, Nancy Lanza, învățătoare la școala unde a avut loc masacrul, ar fi fost asasinată chiar de fiul ei, în propria casă din Newtown, cu puțin înainte de atac. 


Poliția investighează dacă asasinul, Adam Lanza, suferea de o tulburare de tip autist, numită sin-dromul Asperger, a notat, sâmbătă, cotidianul spaniol "El Mundo". 

Autorul, în vârstă de 20 de ani, s-ar fi sinucis în aceeași școală după ce a tras peste o sută de gloanțe. Inițial, mediile americane l-au indicat drept autor al atacului pe fratele său, Ryan Lanza, dar autoritățile au confirmat că acesta a fost interogat de poliție și că nu are legătură cu crimele.

Un fost coleg clasă al asasinului a declarat printre lacrimi postului CBS, că Adam Lanza era "un băiat simplu", care nu a provocat niciodată probleme și care nu avea tendințe antisociale. Totuși, vecinii au povestit că familia era foarte puțin sociabilă. O vecină de alături a asigurat că timp de trei ani nu a vorbit cu niciun membru al familiei Lanza.

Potrivit ziarului "The New York Times", singurul lucru pe care și-l amintesc foștii colegi despre Adam este că era un băiat slab și înalt, care nu atrăgea atenția nimănui. Asasinul nu apare în anuarul școlii și a lăsat puține "urme digitale", neavând se pare nici măcar un cont de Facebook.

Părinții lui Adam au divorțat în 2008, după 17 ani de căsătorie, iar el a rămas să locuiască cu mama în casa familiei în prosperul oraș Newtown. Potrivit poliției, Lanza a intrat în școală la primele ore ale dimineții, îmbrăcat în negru, cu o mască pe față și o vestă antiglonț și având asupra sa patru arme, între care o pușcă de calibrul 223 și două pistoale, un Glock 9mm și un SIG Sauer, informează ediția online a "USA Today". Se pare că armele au fost achiziționate cu permisul mamei sale.

v v v

Președintele american Barack Obama s-a adresat, sâmbătă, națiunii, în mesajul său săptămânal la radio și difuzat și pe Internet. Republicanii, care în mod normal difuzează și ei mesaje săptămâ-nale, și-au cedat timpul de emisie pentru ca Obama să se poată adresa națiunii.

"Astăzi, inimile noastre sunt distruse. Suferim pentru familiile celor pe care i-am pierdut. Și îi includem în rugăciuni pe părinții celor care au supraviețuit. Pentru că, deși sunt binecuvântați de soartă că și-au văzut copiii acasă, ei știu că inocența copiilor lor a fost distrusă mult prea timpuriu", a spus Obama. 


Comentează știrea

x
17 decembrie 2012
xx

un jeg, merita jupuit de viu...de familiile victimelor..

un părinte
17 decembrie 2012
O societate bolnavă

Te îngrozești cînd citești așa ceva... Din păcate, nu știu cîte astfel de atrocități mai trebuie să se întîmple, pînă cînd americanii vor înțelege că au o problemă mare cu controlul armelor. Acel atît de clamat "drept la apărare" se pare că se transformă într-un adevărat "licence to kill". Am un amic care, la trei luni după ce ajunsese în SUA, își luase două arme și era tare mîndru de asta. Una o ținea în mașină și una în casă, că "așa au toți aici"... Apoi, media din SUA poartă o răspundere la fel de mare, prin mediatizarea excesivă a criminalilor. Persoanele cu probleme psihice, inadaptații social, toți ratații ajung să vadă în aceste masacre drept singurul mod în care pot ajunge și ei la "news", să-și capete acele 15 minute de glorie. E groaznic, numai Dumnezeu poate spune ce este în sufletul acelor părinți...

cici
20 decembrie 2012
mda

citez : Suferim pentru familiile celor pe care i-am pierdut. de fapt ei sufera dupa vanzarile de arme de asalt ce ar trebui interzise in state !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3376 secunde