"Cine mă iubește să vină la înmormântarea mea"

2449
În ultimele 10 zile, oamenii legii s-au confruntat cu șase cazuri de sinucidere și alte șapte tentative de suicid. Ieri, polițiștii au investigat alte două cazuri, după ce o adolescentă din satul Potârnichea s-a sinucis, iar un bărbat din localitatea Poarta Albă a fost la un pas de moarte fiindcă a fost părăsit de soție.

O adolescentă în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a la școala din satul constănțean Potârnichea, s-a sinucis, duminică seară, după ce a băut insecticid.
În timp ce părinții săi se ocupau cu anumite treburi prin casă, Mariana Georgiana Hlușcu a tastat un mesaj pe telefonul mobil pe care l-a trimis prietenei sale, Elena Ștefănescu.
Ca o ultimă dorință, fata îi transmitea: "Cine mă iubește să vină la înmormântarea mea". Adolescenta care a primit mesajul nu l-a luat în seamă, crezând că este o glumă. Totuși, a anunțat un prieten comun despre macabrul mesaj. La rândul lui, acesta s-a dus la casa Marianei, dar, deja, era prea târziu.
Imediat după trimiterea mesajului, adolescenta a luat o sticluță cu furadan din debaraua casei și s-a dus în spatele grădinii. Pe drum, a băut tot conținutul, după care a căzut în stare de inconștiență.
Ea a fost găsită de tatăl său, întinsă pe o șură de paie. Bărbatul a alertat autoritățile. Până să ajungă la fața locului, medicii i-au transmis prin telefon cum să-i acorde primul ajutor, iar după ce au ajuns la domiciliul părinților, cadrele medicale au resuscitat-o aproape o oră, însă fără niciun rezultat.

S-a interesat de anumite substanțe mortale la ora de chimie
Rudele, care ieri erau adunate la casa Marianei și așteptau ca părinții adolescentei să se întoarcă de la morgă cu trupul neînsuflețit, spun că fata nu a avut niciun motiv să recurgă la acest gest. "Până acum nouă luni a fost singură la părinți și i s-au făcut toate poftele. O iubeau ambii părinți ca pe ochii din cap. La fel era și acum, când mai avea un frățior, după care era înnebunită. Avea tată vitreg, care a crescut-o de la patru ani, însă a iubit-o mai mult ca pe copilul lui. Este distrus de ceea ce s-a întâmplat", a spus una dintre mătuși. În schimb, o altă femeie a lăsat să se înțeleagă că este posibil ca Mariana să se fi sinucis deoarece anumite fete din sat i-au scos vorbe grele, cum că ar avea de-a face cu mai mulți băieți.
În altă ordine de idei, în banca unde adolescenta învăța, ieri, ardeau câteva lumânări alături de un buchet de flori, ca un ultim omagiu. Mai multe colege plângeau și spuneau că nu este drept ceea ce s-a întâmplat. Aceeași părere o au și profesorii Marianei, care sunt în stare de șoc de când au aflat nenorocirea. Diriginta clasei, Maria Anca Coca, spune că fata provenea dintr-o familie bună, care se interesa permanent de situația ei școlară.
"Era un copil bun, liniștit, dar ceva mai retras în comparație cu ceilalți elevi. Ceea ce mă uimește, este că astăzi, profesoara de chimie și-a adus aminte că, în urmă cu o săptămână, Mariana îi tot punea fel și fel de întrebări despre anumite substanțe care pot provoca moartea, cum ar fi furadanul" spune directoarea școlii, Eugenia Hrubaru.
În ceea ce privește motivul pentru care eleva a recurs la gestul sinucigaș, anchetatorii iau în calcul mai multe variante. Este posibil ca fata să fi recurs la acest gest deoarece era complexată fiindcă unele colege râdeau de ea, pe motiv că avea o problemă de sănătate și o făceau handicapată. Uneori, în timp ce mânca, adolescenta se îneca, deoarece la vârsta de șase ani băuse din greșeală sodă caustică și de atunci avea anumite probleme cu esofagul. Tocmai
din acest motiv, ea urma să fie operată, vara viitoare, în București. Pe de altă parte, anchetatorii mai iau în calcul și ipoteza că mama ei născuse în urmă cu nouă luni un copil, și este posibil ca adolescenta să fi simțit că nu i se mai acordă ei toată atenția. Cazul este anchetat în continuare de polițiști, pentru a fi stabilite cu exactitate motivele care au determinat-o pe adolescentă să se sinucidă.

Legat de cazul elevei care
s-a sinucis, psihologul Irina Molnoș a declarat că, în adolescență stările fluctuează de la bucurie la disperare profundă și atunci tinerii recurg la gesturi fatale. Fiecare are povestea lui, fiind vârsta la care ei sunt dezorientați, deseori confuzi și de aceea se recomandă ca părinții să fie cât mai mult alături de copiii lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1863 secunde