Circulație fără aglomerări la vama Kulata. Precizări noi de la MAE

126
Circulație fără aglomerări la vama Kulata. Precizări noi de la MAE - 1-1593783962.jpg

Articole recomandate

Călătoriile în Grecia au devenit mult mai complicate de la jumătatea săptămânii, atunci când Republica Elenă a introdus testarea aleatorie a turiștilor străini. Timp de 48 de ore, la vama Kulata, singurul punct de frontieră dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia, au fost cozi interminabile. Astăzi însă, circulația se desfășoară fără aglomerări, procedurile de trecere a frontierei derulându-se într-un timp foarte scurt, conform Digi24.


"În conformitate cu informațiile oficiale comunicate de autoritățile elene în continuare, singurul punct de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă deschis traficului rutier pentru turiști, la acest moment, este Kulata-Promachonas. Potrivit acelorasi surse, punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situații speciale/călătorii esențiale și transporturi cu regim special/prioritar. De asemenea, autoritățile elene au menționat că limitarea accesului turiștilor pe cale rutieră printr-un singur punct de frontieră este explicată prin faptul că punctul de frontieră Kulata-Promachonas este singurul dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia.


MAE reamintește că ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră - Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.


Autoritățile elene întreprind în continuare demersuri pentru fluidizarea circulației și reducerea timpului de așteptare la frontieră. Totodată, reprezentanții misiunilor diplomatice ale României la Atena și Sofia, cât și cei ai Consulatului General al României la Salonic sunt în dialog constant cu autoritățile elene în acest sens. Ca și în cursul zilei de ieri, consulul Ambasadei României la Sofia și un consul din cadrul oficiului consular de la Salonic se află la punctul de frontieră pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul. Din informațiile primite din partea acestora, de la fața locului, la ora 14.00, circulația era fluidă, fără aglomerări, procedurile de trecere a frontierei derulându-se într-un timp foarte scurt.


MAE va continua să urmărească îndeaproape evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de trecere al frontierei menționat și va rămâne în dialog constant cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirea unor astfel de situații în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6126 secunde